Снимка: Reuters

Британците "Ролинг стоунс", които тази година честват 50-ата си годишнина, днес пуснаха нова песен.

Сингълът е първият запис на групата за последните 7 години, съобщи музикалната компания "Юнивърсъл". Парчето  "Doom and Gloom" прозвуча в ефира на британските радиостанции за първи път на 11 октомври в 08.15 местно време или 10.15 българско.

Композицията е записана това лято в Париж. Тя е част от новия албум "Гррр!" /"Grrr!" - от "Greatest Hits"/, който ще бъде пуснат на пазара на 12 ноември. В него ще бъде включена и още една нова песен - "One Last Shot", отбелязва БТА.

Последният студиен албум на "Ролинг стоунс" - "Bigger Bang" - излезе през 2005 г. През 2008 г. съставът издаде концертния албум "Shine A Light".

Освен това "Ролинг стоунс" подготвят концерт в Лондон и Ню Йорк през 2013 г., с които ще отбележат 50-годишнината на групата. Тайната издаде китаристът на групата Кийт Ричардс пред сп. "Кю", но каза, че не може да даде повече подробности. Групата, в която влизат също Мик Джагър, Чарли Уотс и Рони Ууд, репетира за пръв път от 2007 г. Според Кийт Ричардс всичковърви добре.

"Всеки разчита на инстинктите си, особено след като започнахме да работим редовно заедно - каза Кийт Ричърдс. - Такавсички парченца се напасват. Когато не работиш и не свириш с останалите, те очевидно се разпръсват. Няма този незабавен контакт".

В първите репетиции се е включил и Бил Уайман, който е част от бандата от 1962 г. до 1993 г. Не е изключено и той да участва в турнето за 50-годишнината им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase