Общ преглед

 

Група Остава отпразнува снощи в Борисовата градина 20 години от своето създаване. През тях тя се утвърди като една от най-прогресиращите и качествени музикални банди в България и достигна върха на славата си малко след 2000 година.

В последните години за съжаление тя не попада така често в центъра на и без това позамрялата българска сцена, но в сряда вечер насъбралите се над хиляда души почувстваха, че енергията и духът на групата са все така на високо ниво.

Изпълнението на Остава не беше съпътствано от грандиозно шоу, от ефекти или огромна сцена в клуб Порк Пай в Борисовата градина в София.

То беше просто такова, каквото трябваше да бъде – изпълнено с дълбочина, проникновено чувство и душевност.  А именно за задушевната атмосфера, която създава музиката на Остава, бяха дошли и повечето гости, останали със сигурност предоволни.

Свилен Ноев и компания бяха усмихнати и повече от радостни, че 20 години по-късно са успели да създадат музика, която да сгрее душите на феновете и да им донесе хубави моменти и емоции.

В хода на вечерта Остава изсвириха почти всички свои хитови и любими на публиката песни – от първото им „Поля от слънчогледи”, през така обичаните „Лондон?Париж?Берлин?” , „Моно” , „Понеделник” до по-новите като „Sex In The Morning”, „Mexico”, „Baby”.

На сцената с Остава за няколко от парчетата се появи и младата надежда Поли Генова, както и Мишо Шишков, който е свързан с голяма част от успехите на групата.

Всичко в изпълнението на бандата беше перфектно, контактът с публиката беше истински и непринуден, а настроението се повишаваше до заветния момент, когато прозвуча едно от най-хитовите български парчета за последните 10 години – „Шоколад”, което и до ден днешен е модерно у нас.

Оттук нататък публиката се включи страстно в изпълненията и пееше и танцуваше на култовите „Мъничко Човече”, „Пинг-понг”, „Мини Тяло”, както и на новите песни – „Един Момент” и „Лека Нощ”.

Така се стигна и до кулминацията на вечерта, единствената и неповторима, легендарната „Ще дойдеш ли със мен”, изпълнена с участието на Гурко от Анимационерите и Иво Чалъков от Gravity Co.

Това парче, освен че е абсолютно перфектно, донесе и малка носталгия по времената преди десетина години, когато българската музика беше в период на възраждане, а основен двигател за това беше телевизия ММ, както спомена на концерта и самият Свилен.

Именно тогава Остава се утвърдиха като голяма българска група и твориха заедно с много други големите хитове, които се пеят и до днес.

А тяхната годишнина показа, че те ще се пеят най-вероятно и след десет години, защото са оставили своята следа в паметта на стотици български почитатели на качествената музика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase