Снимка: Вирджиния рекърдс

По случай 30 годишнината от издаването на един от най-значимите албуми на Judas Priest - "Screaming for Vengeance", на пазара излиза специална юбилейна версия на CD и DVD формат.

Световната премиера е на 3 септември, а у нас ще се разпространява от Вирджиния  Рекърдс/Sony Music.

През 1982-ра година Judas Priest издават осмия си студиен албум "Screaming for Vengeance" с култовото парче „You’ve Got Another Thing Coming”. Песента става една от най-ротираните песни в щатските радиостанции през 1982 година, с което прави абсолютна медийна революция и „отворя вратите” за метъл музиката.

В чест на 30 годишнината от излизането на този албум, на 3 септември ще излезе двойното юбилейно издание "Screaming for Vengeance" – Special 30th Anniversary Edition”, съдържащо ремастерирана версия на оригиналния албум, бонус с няколко лайв изпълнения от концерт в Сан Антонио състоял се на 10 септември 1982 г. и концертно DVD от участието на групата на „US Festival” в Сан Бернадино, Калифорния от 29 май 1983 г.

"Screaming for Vengeance - Special 30th Anniversary Edition Live DVD е заснет по време на второто (и последно) издание на „US Festival” през 1983-та година.

Този неделен ден ще се окаже паметен за метъл феновете.

„Това бе денят, в който ню уейв вълната отстъпи място на рок музиката” (Judas Priest). Това е и денят, поставил ненадминат и досега рекорд в историята за концерт, посетен от най-много хора в САЩ със зашеметяващата бройка от 375 000 човека.

„Пристигнахме с хеликоптер в деня на участието ни. Първото нещо, което видяхме отгоре бяха хилядите паркирани коли наоколо до скалите, които всъщност бяха огражденията на фестивалната зона. А когато минахме по-навътре се смразихме от гледката – под нас имаше стотици километри от фенове – сигурно бяха над 300 000 човека! Жегата беше убийствена в комбинация с топлия вятър на Санта Ана, а концертът по време на фестивала е събитие, което ще помним винаги” – разказват още музикантите от Judas Priest.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase