Снимка: Wacken.com

Организаторите на един от най-култовите фестивали в Европа - "Wacken Open Air", обявиха на официалната си страница първия европейски метъл круиз.

От 5 до 12 май 2013 година лайнерът ще стартира своя поход от Хамбург и ще акостира през седемте дни на пристанищата на Саутхемптън (Англия), Льо Авър (Франция) и Амстердам (Холандия).

През това време на борда ще забият над 20 банди, чийто имена тепърва ще бъдат обявявани. Ще бъдат организирани и концерти на сушата, а финалното шоу ще бъде естествено най-мащабното - в Хамбург.

Бройката на метълите, които ще влязат в историята с присъствието си на първия евро метъл круиз, е ограничена до 2000. Цената все още не е ясна, като продажбата на билетите стартира на 18 юли.

Надяваме се "Full Metal Cruise" да се превърне в истински метъл фестивал в морето, заяви шефът на "Wacken Open Air" Томас Йенсен (Thomas Jensen).

Досега подобни круизи са били реализирани в Америка, но като цена те излизат доста солено за българските фенове. Според организаторите европейският ще бъде достъпен, като в билета влизат напитките и храната.

Бирата, виното и безалкохолното ще са на свободна консумация през цялото време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase