Макс Кавалера идва за фестивала край летище София. Снимка: Reuters

Култовият Макс Кавалера и неговата банда Soulfly идват в София за да станат част от първото издание на Loud Festival.

Те ще забият на 3 юни, като в този ден на сцената ще бъдат още Slayer, Annihilator, Meshuggah и Asphyx.

Soulfly са вече в нов състав след като Max Cavalera и компания приеха в редиците си басиста Tony Campos, познат на феновете от групи като Static X, Ministry и Prong. Това ще бъде тяхното първо фестивално участие у нас.

Бандата е създадена през 1997 от Кавалера, основател на траш иконите Sepultura. Групата има зад гърба си осем студийни албума, няколко EP и сингли, като последният албум “Enslaved” (RoadRunner Records / Орфей Мюзик) излезе преди броени дни.

С всеки изминал албум звученето на Soulfly става все по-екстремно, а концертите им са брутални. С оглед и на останалите имена на 3 юни, вечерта се очертава наистина много тежка.

Още по темата

Както вече стана ясно, в първия ден на фестивала, 2 юни, феновете на тежката музика ще могат да видят на една сцена Lacuna Coil, полските дет/блек метъли Behemoth, Symphony X, както и W.A.S.P.

До финалния лайн-ъп на фестивала остава съвсем малко, съобщиха организаторите.

Те припомнят, че двудневните билети на цена от 99 лв. са в продажба ексклузивно в мрежата на Eventim и партньорската мрежа, както и специалните комбинирани билети на цена от 104 лв, които включват двудневния пропуск и място за палатка в къмпинг зоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase