Снимка: The DarkFriends Crew

Дне преди да изпратим 2011-та година, феновете на алтернатив музиката ще имат повод за празник. Babyface Clan, Panican Whyasker Проект Димитър Воев готвят общо шоу в клуб "Mixtape 5" в София.

Двете водещи български алтернативни групи ще направят съвместен концерт за пръв път от 2009 година. Бандите обещават да представят на живо много нов материал от наистина дълго очакваните им нови албуми.

Събитието ще бъде открито от едночасов сет на Проект Димитър Воев, които за първи път ще представят музиката си на голяма сцена в София.

Зад пулта пък ще застане и dj Charlatan от Revivalist Echoes. Вратите на клуба ще бъдат отворени на 30 декември в 20 часа. Билетите вече са на предварителна продажба в мрежата на Eventim.bg на цена от 10 лева. В деня на концерта пропуските скачт на 15 лева.

Babyface Clan се събраха през 2009-та след като 6 години по-рано фронтменът Насо Русков и китаристът Иво Стоядинов основаха Imbeciles & the Poison Umbrella и заминаха за Лондон, за да подпишат договор с инди лейбъла Only Lovers Left Alive.

Последваха две поредни участия на Spirit of Burgas и на фестивала Parklive. В момента музикантите работят върху нов албум, а част от песните ще прозвучат на предстоящия концерт. 
Panican Whyasker също са почти готови с новия си албум и това ще бъде първият им концерт от доста време насам. 
 
Зад Проект Димитър Воев стоят музиканти, доста по-млади от легендарния покоен лидер на Нова генерация. Целта на Ивайло Демидов–Ивашкин от Мефисто, Адам Аврамов- китара и Ива Начкова и Албена Ангелова от дуото LVG (и четиримата заклети фенове на култовата дарк уейв група) е да популяризират неизвестни песни на Воев и да довършат негови проекти, останали нереализирани след смъртта му през 1992 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase