Снимка: Dnes.bg

Общ преглед

Паветата на кръговото на пл. "Руски паметник" вече са в историята. Ден, след като бе пуснато движението, шофьори на леки автомобили, тролейбуси и трамваи влязоха в новоасфалтираната "въртележка", която е с нова организация на движение.

Тук-там се чуваха клаксони, тъй като предимството в кръговото движение винаги е под въпрос за някои шофьори. Любопитни граждани се спираха да погледат новата придобивка и умуваха над новата организация на движението, за която има и предупредителен знак.

Тъй като по новите зелени релси минават непрестанно трамваи на няколко минути, се налага шофьорите от към бул. "Скобелев" да изчакват мотрисите, за да се включат в кръговото. Там има и пешеходна пътека, която допълнително забавя водачите.

Още по темата

"Не знам за красотата, но е важно да е практично. Едно време имаше много повече място колите да се наредят и да влязат в кръговото. Трамваят минаваше от другата страна", разказа ни случаен минувач. Въпреки това той заключи оптимистично, че времето ще покаже ефективността на обновеното кръстовище.

И наистина заради лек технически проблем, който спря движението на трамваите, само за няколко минути се образува малко задръстване. По бул. "Скобелев" се нароиха коли, които искаха да влязат във въртележката, но трамваите бяха препречили пътя им. За щастие проблемът беше решен бързо и движението се нормализира с малко търпение от страна на водачите

Голям интерес има и към тучната трева, която на места не е съвсем тучна. Хората се спират и оглеждат новото зелено трасе. Оказа се, че не само трамваят "гази" тревицата, а и някои хора минават през нея, озъртайки се. Други обаче я заобикалят внимателно.

Интересно е, че тревната "дъга" от страната на "Македония" изглежда свежа и зелена. От страната на бул. "Тотлебен" обаче тя на места е по-скоро в жълто-кафявата гама.

Радост на "Руски паметник": Асфалт, клаксони и нови знаци

Поставената трева уж е една и съща. Резултатът обаче е различен, въпреки че второто трасе бе застлано по-късно. На какво се дължи тази разлика, не се знае. Изглежда не е виновен дъждът, тъй като другата "полянка" за трамваите изглежда съвсем росна.

Вижте повече за новата придобивка на столичани във видеото ни:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар