Общ преглед

На ремонта на пл. "Руски паметник" му се вижда краят. Кръговото движение за автомобилите вече е асфалтирано и продължават довършителните работи и изграждането на тротоарите. До ден ще е отворено, обещаха.

Трамваите, които минават през площада, се движат по нови "еко" релси, застлани с килим от свежа истинска трева. Дали тази нова придобивка за столичани ще намали шума, не се знае, но пък "Руски паметник" вече изглежда по-зелен и освежен.

Едната част от релсите е "постлана" напълно, другата все още не е довършена, но кипи усилен труд в последните часове от ремонтните дейности.

Още по темата

Гражданите вече преминават през асфалтираното кръгово движение, тъй като от там в момента е най-лесно преминаването - няма коли и не се налага да се заобикалят ремонтите. Минавайки през "килимите" от трева, хората се спират и с любопитство оглеждат новата придобивка.

Един работник споделя, че тази настилка от естествена трева не се поставя трудно. "Тя е на руло и се застила", каза ни той.

Как ще се поддържа след това зелената настилка обаче работниците не знаят. Не са сигурни и точно кога ремонтните дейности ще свършат напълно.

Възрастен мъж се приближава и пита с надежда дали ще се затреви и участъкът до пл. "Македония", защото така бил чул по новините. Работникът му отговаря, че и това ще стане, но след време.

Наистина се обмисля по протежението на бул. "Македония" също да се движи такъв "зелен" трамвай. Участъкът между пл. "Македония" и пл. "Руски паметник" ще се превърне в обща пешеходна паркова зона.

Вижте новите "еко релси" във видеото ни:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар