Общ преглед

Днес започна мащабната реконструкция на "Руски паметник" в София. В проекта се предвижда да бъде асфалтирано кръговото около паметника, а локалните платна да запазят настилката си от павета.

Трасето на трамвай №5 също ще бъде променено, като релсите ще бъдат преместени на старото им място - от страната на булевард "Скобелев". В момента там има следи от релси, но този участък е превърнат в паркинг. С тази промяна трамваят ще излезе и от без това натоварено кръгово движение.

Предполагаше се, че със започването на ремонта ще се образуват и неприятни тапи. От Dnes.bg решихме да проверим какво е положението след стартирането на реконструкцията. Качваме се на трамвай №5 и още в началото питаме ватманката дали има промени в курса на трамвая. За момента нямало никаква промяна, в по-късен етап щяло да има, но за днес всичко си е по старому.

Още по темата

На спирка "Руски паметник" изненадващо всичко е спокойно. Има трафик, но движението се извършва нормално. Реконструкцията е започнала, но за момента тя засяга само едната лента на бул. "Скобелев" в посока бул. "Ал. Стамболийски" и в другото платно се извършва двупосочно движение. То затруднява малко движението, но няма тапи и гневни водачи.

Изглежда, че заради предупрежденията в медиите, хората са решили да пропуснат това кръстовище тази сутрин, за да избегнат евентуално задръстване. Този страх обикновено само премества тапите на други места в столицата. Подобно мнение изразява и работник, който се занимава с ремонтните дейности по проекта.

"Днес движението е много спокойно. Няма голяма промяна в движението. Само тролеите са спрени", разказа ни той.

По улиците минават много пешеходци, които с любопитство поглеждат към заграденото пространство от към бул. "Скобелев".

"Нямам представа какво правят тука. Чух по радиото и телевизията, че ще има ремонт и че спират тролей №1 и №5, сигурно и №7 го няма. Нещо голямо ще правят, ама не се знае какво", коментира възрастен мъж.

Таксиметров шофьор също е учуден, че няма тапи. Разбира се, от всички той е най-добре запознат със ситуацията. Знае, че ще има ремонти по канализацията и че ще местят трамвая. Казва, че ремонтът ще е до август и прогнозира големи задръствания. По думите му хората са се стреснали от предупрежденията и затова днес не минават от тук.

"Ще мине, ще го изтърпим. Щом е за добро!", завършва той и потегля, защото се е появила клиентка.

Вижте пътната обстановка във видеото. Да ѝ се порадваме, преди да започнат същинските ремонти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар