Снимка: БГНЕС

"Пеевски проби Кожарева! Калин Стоянов се превърна в пример за превзетата държава. Радев действа правилно, не избяга от отговорност и използва правомощията си по Конституция. За назначението на министър-председател е необходимо поне двама души да се съгласят, което на практика въведе реално разделение на властите по новата Конституция".

Още по темата

Това написа съпредседателят на ПП Кирил Петков в профила си във фейкбук след новината, че президентът Румен Радев отказа да подпише указа за новото служебно правителство заради предложението Калин Стоянов отново да заеме поста на вътрешен министър.

"Отговорността е в Народното събрание през следващите дни. Сега ние в парламента трябва да използваме нашите правомощия и да попълним “домовата” книга с наистина независими и качествени хора с обществено доверие, като например в Сметната палата, където процедурата може да се придвижи най-бързо.

Дългосрочната победа може да дойде само на следващите избори, когато хората със своя глас ще имат възможност да си върнат държавата обратно, където има справедливост и свобода, а не както днес се показа - зависимости!", пише още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase