Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов, заради когото президентът Румен Радев отказа да подпише указ за съставяне на правителство с министър-председател Горица Грънчарова - Кожарева, се появи пред сградата на "Дондуков" 2.

В този час пред президентството се провежда протест на полицаи, подкрепящи служебния силов министър. Подкрепящата акция се провежда в обедната почивка на униформените.

Още по темата

Служители на МВР отправиха призиви "Оставете министъра да си върши работата!", "Не рушете нещо, което работи!", "Г-н президент, нямате ли си друга работа?".

Той заяви, че точно в този момент категорично няма да отстъпи.

"Ще излязат верни слуховете, че ПП-ДБ, заедно с президента, ще направят всичко възможно да не остана на поста вътрешен министър", заяви той.

Той благодари на Кожарева, която излязла "повече мъж от мъжете".

 "За мен тази жена излезе по-голям мъж от много други взети заедно. В момента всички сме свидетели на това, че е задвижен сценарият да се правят избори с наше МВР през ала-бала с президента", смята той и се обърна към "всички онези, които искат да завладеят МВР, че това по никакъв начин няма да възвърне изгубеното им политическо доверие".

"Изборният резултат на която и да е политическа сила не зависи от МВР, а от убедителността, посланията и приоритетите на политическите лидери, както и от много други факти и обстоятелства, които не зависят от министерството", подчерта Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар