Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Факт е, че изпълнителната власт отново е поверена в ръцете на служебен кабинет, което е ясен знак, че политическата нестъбилност в България не е преодоляна. Затова е изключително важно да има откритост и диалог между институциите, които управляват държавата. Аз съм човек, за когото диалогът и уважението са изключително важни, за да може да бъде постигнат най-добрите резултати.

Това заяви служебният премиер Горица Грънчарова - Кожарева представяйки следващия служебен кабинет. Тя заяви, че е запазила голяма част от действащите министри в своя кабинет. Сред тях е и Калин Стоянов. А това не се хареса на Радев. Той заплаши, че няма да подпише указ за назначаване на правителството и даде срок на Кожарева да го смени до 15 часа.

 "Благодаря ви за изказаната позиция при обявяването на правителството и най-вече за положените усилия. Те обаче не съответстват на най-същественото условие за успешното изпълнение на този мандат, на което аз обърнах внимание при неговото връчване, а именно да се гарантира успокояването на политическата обстановка и провеждането на честни избори. Очевидно това е невъзможно, ако г-н Калин Стоянов запази поста си на министър на вътрешните работи. Затова аз ви давам още малко време днес до 15,00 часа да ми предложите друг министър за този пост. Аз ви призовавам вие да помислите и прецените дали за вас господин Калин Стоянов е по-важен от това България да има спокойствие и правитилество и да поемете отговорност за потенциална конституционна криза", заяви Радев.

"Взела съм убедено решение Калин Стоянов да остане министър на вътрешните работи", настоя Горица Грънчарова–Кожарева пред държавния глава. "Взела съм своето решение информирано, срещнала съм се с всички. Отговорността е моя, преценката е ваша.

Утре клетва в парламента няма да има. Изборите се отлагат за след 20 октомври. Правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите ангажименти, съобщи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар