Снимка: БГНЕС

Четвърта година хаосът продължава, без правителство. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

„Каквото знаете вие, това знам и аз“, отговори Борисов на въпрос относно акциите във фирми на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и в държавния газопреносен оператор „Булгартрансгаз“.

"Мога да говоря само колко е важно разширяването на Чирен, защото последните 4 години нямаме никаква касация по този въпрос, за да ви отговоря. Когато купувах 20% от газовия терминал край Александруполис, изцяло на българите, то пряко беше свързано с корабите втечнен газ и съхраняването му в Чирен", коментира Борисов.

"И който и каквото и да направи в тези служби - МВР, прокуратура, може веднага да бъде обвинен, че е политическа поръчка, коментира Борисов в отговор на журналистически въпрос дали прокуратурата изпълнява политическа поръчка с проверките в "Булгартрансгаз". Сега отново сме в избори. Когато от НС излизаме в предизборна кампания или ваканция, може би и всички прокурори и съдии и да чакат да видят какво ще стане след това, за да не ги обвинят в политическа поръчка, добави още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase