Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Земеделски народен съюз“ Румен Йончев подаде документи за регистрация на коалиция „Алианс за права и свободи“ в ЦИК, обяви самият той пред медиите.

Депутатите, близки до Ахмед Доган, ще се явят с коалицията „Алианс за права и свободи“.

„Ние не крием това, че ДПС ще участва при нас. ДПС е достатъчно добре известна и позната партия, не мисля, че тя трябва да бъде идентифицирана с един или друг. Тя е ДПС и е само една“, каза Йончев, цитиран от бТВ.

Той каза, че не очаква проблеми с регистрацията, тъй като „сме изпълнили всички изисквания на закона“. „Алианс за права и свободи“ се формира от партия СБОР и Земеделски народен съюз.

„Кампанията предстои, там ще разберете как ще участваме на изборите. Предстои регистрация на листи, обявяването на водачи на листи и много ясно ще дадем знак какво правим. Името не е случайно, както се досещате, искаме с думата алианс да заявим по-широко отваряне към всички граждани. Тук сме, за да търсим подкрепа за радикалната промяна в България“, допълни Румен Йончев.

Попитан дали българските избиратели няма да се объркат, след като на изборите на 27 октомври ще има коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ и коалиция „Алианс за права и свободи“, Йончев отговори:

„Подценявате българските граждани и избиратели. Те нямат да се объркат, никога не са се обърквали. Ще гласуват така както трябва, защото много ясно виждат кой кой е в българската политика. Достатъчно добре бяха очертани границите“.

По-рано ВАС се произнесе по жалбата на „ДПС – Ново начало“ срещу отказа на ЦИК да регистрира коалицията за изборите.

Върховният административен съд отмени решенето на комисията и я задължи да регистрира коалицията на Делян Пеевски с име „Движение за права и свободи - Ново начало“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase