Снимка: БГНЕС

Изключеният от ДПС Пеевски открадна марката ДПС с помощта на ВАС. Обръщам се към всички структури да истинското, на автентичното ДПС, че истинското, автентично ДПС ще участва на изборите на 27 октомври. Това заяви Джевдет Чакъров от фракцията на ДПС около почетния председател Ахмед Доган, предаде репортер на БГНЕС.

"Всички знаем за днешното решение на ВАС по казуса за коалицията на Пеевски. Обръщам се към всички структури на истинското, автентично ДПС, че истинското, автентично ДПС ще участва на изборите на 27 октомври. Всички наши симпатизанти ще имат възможността да подкрепят ДПС на Ахмед Доган", каза Чакъров.

Относно решението на ВАС от крилото около Доган са категорични, че ще видят всички възможности в правната рамка, след като са нарушени всякакви планови норми и по какъв начин то може да бъде оспорено и обжалвано.

Първият ден, когато трябваше да се извърши подаването на заявление и регистрацията на коалицията, ние бяхме първи пред ЦИК. Впоследствие се добавиха с едни столчета представителите на другата коалиция, каза Чакъров и подчерта, че аргументите, които се представят, че Делян Пеевски е подал по електронен път документите, са несъстоятелни, защото такава форма на подаване на документи няма.

"В Изборния кодекс такава възможност няма. Всички много добре си спомняме анализите на редица експерти, които коментираха, че тази възможност не е правно регламентирана", отбеляза той.

Чакъров е категоричен, че "изключеният от ДПС Пеевски открадна марката ДПС с помощта на ВАС" и определи това като "връхна точка в употребата на институциите".

"Точно както преди 40 години тоталитарната власт открадна имената на българските мюсюлмани", направи съпоставка той, но увери, че избирателите на ДПС ще имат възможността да гласуват за автентичните идеали на партията. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase