кадър: Нова тв

ДПС от втора стана четвърта политическа сила в Народното събрание. Това се случи, след като от 47 депутати в парламентарната група до сутринта в петък останаха едва 25. Темата коментира журналистът Илхан Андай.

Още по темата
„Писмото на Ахмед Доган не е писано от него. Не се знае дали някой олигарх не му е шепнел в ухото, че му гарантира издръжката на сарая и парите за избори. Големият проблем е, че в последните години имаше недостиг на финансови средства. Доскоро се смяташе, че Делян Пеевски издържа Ахмед Доган. На него му трябва заместител и на хоризонта винаги има един, който е с прозвище на хищник, и който е готов да застане до Доган и да го допингира за всички процеси. Това е Вълка”, твърди журналистът.

По думите му до голяма степен бизнесменът дължи кариерата си на ДПС. "(Румен) Гайтански е един от малкото, които влизат свободно в сарая”, подчерта Илхан Андай.

„Ако беше възможно събирането на мнозинство на Централен съвет за отстраняването на Делян Пеевски, щеше да се случи още миналата събота в летния сарай на Росенец”, смята познавачът на ДПС. Андай подчерта, че депутатите, които вече не са част от ПГ на партията, не могат да участват в Централен съвет на ДПС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase