Снимка: БГНЕС

"Да. Ние бихме проявили разум за диалог с ПП-ДБ. Нека видим каква програма биха представили и какви цели", заяви Джевдет Чакъров на влизане в парламента.

Той посочи, че са водени от това, че ситуацията в страната е такава.

"Иска се стабилизиране на политическата ситуация. Ние съзнаваме нашите отговорности и предизвикателства. Добре би било и другите политически сили да осъзнаем всички".

Повтори, че са готови за диалог и "ако има разумни предложения, които са добри за страната, ние бихме ги подскрепили".

По отношение на ситуацията в ДПС каза, че изобщо не може да става дума за разцепление.

"ДПС винаги е била монолитна", каза той.

Чакъров посочи, че отношенията им с другата половина от депутатите на ДПС, които подкрепят другия председател Делян Пеевски, ще се основава на принципите на “демократично управление, действие на колективните органи”.

Чакъров коментира думите на депутата Йордан Цонев за използване на език на омразата от хората, които подкрепят Ахмед Доган.

"Чухме анонса за етнически компоненти. Искам да заявя категорично, че разбирането и философията на Доган, за който можем да кажем, че е в основата на етническия модел в България. Заявявам най-отговорно и категорично, ДПС е за единение на всички в България”, каза той.

Според него е много опасно и никой не трябва да си позволява да се допира до етническата карта.

"Няма такъв момент, ние сме заедно с колегите. Трябва да бъдем заедно, това е нашето виждане заедност”, подчерта Чакъров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase