Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще за всички и това е големият урок в Деня на труда и на международната работническа солидарност. Това написа президентът Румен Радев по повод 1 май.

"Първи май е олицетворение на просветеното общество, което уважава и насърчава честния труд и гради своето развитие на тази осъзната морална основа.Историята на този ден е хроника на борбата на поколения за правата на  работещите и за гарантиране на достойното заплащане на труда", заявява президентът.

Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност, разделение, противоречия и кризи, които го обезсилват и правят невъзможно постигането на големи национални цели, допълва държавният глава.

Според Румен Радев възстановяването на чувството за справедливост и гарантирането на социалната сигурност на гражданите са пътят, по който страната ни трябва да поеме, за да се справи с тревожните демографски тенденции и обезлюдяването на цели региони. "Българите няма да имат съмнения, че именно страната ни е мястото за тяхната житейска и професионална реализация, когато работата тук гарантира адекватни доходи, достойнство, сигурност и перспективи да реализират своите таланти. Честит Първи май!", пише президентът Румен Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase