Снимка: БГНЕС

В момента нито една от двете страни не печели, заяви пред БНР пиар експертът доц. Александър Христов относно поредната политическа сага между ГЕРБ и ПП-ДБ.

Той отбеляза, че случващото се повишава общественото напрежение, което и без това не е ниско. Според него това може да бъде с непредвидими последици за обществото.

Още по темата
"В момента гласът на разума, някой с глас на разума, трябва да каже "Стига" и да започне разговорът отначало. Мисля, че единственият глас на разума в една такава ситуация, който може да изведе комуникацията от това постоянно прехвърляне на обвинения, е Христо Иванов. Той показва, че може да води извеждането на разговора извън това блато на обвинения", коментира експертът.

За да има ясна пиар стратегия, тя трябва да е нещо, което е добре комуникирано, а сега не виждаме такова нещо, коментира той и добави: "Заради лошата комуникация, можем да съдим, че нещата или се решават в последния момент, или нарично не се комуникира по подобаващ начин".

Според Христов и трите страни, включително ДПС, трябваше да имат възможността и усилията да се опитат да водят диалога по контруктивен начин, а не го направиха. Резултатът е видим и необратим, подчерта той.

По думите му имиджовият резултат е необратим за всички участници в тази сага, освен за ДПС.

Експертът предполага, че това ще подейства по-ерозиращо на ПП-ДБ, отколкото на ГЕРБ.

"Това в някаква степен обслужва интересите на гласоподавателите, защото и гласоподавателите на ГЕРБ, и поддръжниците на ПП-ДБ изобщо не са доволни от тази сглобка. В момента, в който едните се опитват публично да надцакат другите, това удовлетворява аудиториите".

По думите му добрият начин е преговорите да се водят в тишина и заедно страните да излязат с общо решение. За него е било изключително странно през последните седмици и месеци публичната комуникация да изпреварва решенията. От пиар гледна точка това е абсолютно недопустимо, категоричен бе той.

"Напрежението се вижда най-вече от това, че публичната комуникация предшества вземането на решения, а това винаги е взривоопасно", коментира още доц. Александър Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase