Снимка БГНЕС

Трудно е вече да върна партията назад, призна на извънреден брифинг на ГЕРБ лидерът Бойко Борисов.

Бяхме готови да ротираме само премиер и вицепремиер, за срок на служибте не се договорихме, защото твърдя, че в момента те са изключително добре интегрирани от нашите партньори. Твърдя го, защото го зная от тях. И казах лично на Атанасов, че ако това е препъни камък, лично аз ще се съглася, обясни Борисов.

Спорът беше единствено за министър Тодор Тагарев. А за енергетиката те приеха Жечо Станков, с условие Румен Радев да стане шеф на БЕХ, допълни той. Не мога да зачеркна тези 9 месеца, не мога да си позволя епитет. Как на Василев му се отрони това от устата - той стоеше в кабинета ми, дори като ме нямаше, за да правим бюджета. При положение, че ние знаем от тях самите, че много желаят да са министри.

Какво да ви кажа - много трудно е вече да накарам партията да се върне назад. Този преговорен екип беше направен, за да се случат нещата, а не да ги бламират, обясни Борисов. Затова вчера направихме същото, което Денков направи без да ни пита - даде оставка. Вчера отстъпихме от понеделник, не вкарваме днес точката, може да бъде разпределена и в петък, ето ви 7 дни. Кое ги накара вчера да покажат истинското си лице, попита Борисов. И допълни - кое ги накара да говорят за отговорност, като 11 от 19 министри застанаха за тях.

Разбрах за кашони напитки, които са отишли вчера, защото те и централата си продадоха, за да ползват чужди, предоставяме им тази на ГЕРБ.

Тези еквилибристики, които се правят в момента, са да вдигаме данъците. И вместо Василев да каже - това е тежко и сложно, няма как да държи държавата, той излиза с епитети. С кое го обидихме -  че му дадохме 100% властта в данъчните, митниците, и мълчаливо подкрепяхме всичко, допълни Борисов.

На тези лъжи и спекулации трябва да бъде сложен край. Не искам да коментирам дружбата на ПП с ДПС, но тя е много по-голяма от тази на ГЕРБ,  защото ние воюваме в смесените региони, обясни лидерът. И напомни, че постигането на конституционно мнозинство без ДПС било невъзможно. И когато колежките ми се обадиха, че те искат да впишем само "Възраждане" като забрана, им казах, че не може да подкрепим това, защото имаме забрана на конгреса, каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase