Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

С наближаването на изборите за Европейски парламент се засилва публичното говорене на определени политици на тема „мигранти“, в синхрон с наратива на Кремъл за "бежанската криза", който се разпространява в цяла Европа, се казва в позиция на Министерския съвет, публикувана във фейсбук страницата от рубриката "Факти срещу дезинформацията".

Oще по темата

Български партии, които искат да отклонят страната ни от европейския ѝ път и стандарт на живот, продължават да злоупотребяват със страховете на хората и да насаждат омраза и несигурност чрез фалшиви новини и внушения – този път за несъществуваща "криза с мигранти-престъпници".

В България няма "безпрецедентен мигрантски поток".  Към 11 март 2024 г. са върнати общо 192 лица от всички страни членки на ЕС според Регламента Дъблин, който България спазва от 2007 г. Още оттогава до ден днешен има редовни полети по договорени трансфери на мигранти, като през всичките тези години от заявените трансфери реално осъществените са не повече от 20%, посочват от МС.

От кабинета допълват, че капацитетът на бежанските центрове към Държавната агенция на бежанците (ДАБ) е 3 572 места за настаняване. Към момента той е запълнен eдва на 43%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

196

Анонимен

преди 2 месеца

А на вас цялото ви кирли*во управление се основава на бой по Путин и Русия! Всъщност вие си го казахте в прав текст....не е важно на българите да им е добре, а на Путин да му е зле. Когато си некадърен и несъстоятелен, винаги си измисляш външен "враг". Пример: ДП на САЩ. А вие сте тяхно творение....с краен срок на годност: 5 Ноември 2024г....

195

Хюго Бос до 184

преди 2 месеца

В Дания башибозукът искал рамазанът да бъдел почитан и пищен както Коледа, Представяш ли си гнусната ислямска наглост? Отишли натрапниците там и вече се разпореждат как техните смрадливи и вредни празници да бъдат по-важни от нашите.

194

Хюго Бос

преди 2 месеца

Т.е. *** политици от ППДБ ще ни набиват канчето за европейския път, всеки път когато се обадим срещу терора на ислямските мигранти? Как не случихме на политици веднъж, бе? Трябва да търпим тези *** заради европейския път? И всеки път ще пеят една и съща песен, за да не правят нищо? Ами, да , МС няма проблем с мигрантите, НИЕ имаме проблем с мигрантите, те не, защото са охранявани и нямат досег с тях.

fallback