Снимка: БГНЕС
fallback

Радостин Василев и Искрен Митев си размениха юмруци в Народното събрание, но далеч от камерите, които предават от пленарната зала. Така версиите за това какво се е случило, леко се разминават.

Според Искрен Митев Василев му е посегнал два пъти.

"Радостин Василев ми посегна два пъти, но не успя да ме удари, квесторите и колегата Настимир Ананиев го спряха", разказва той пред "24 часа".

Василев се ядосал, че не му дали думата да зададе втори въпрос към премиера Николай Денков, а докато той се разправял с председателя на НС Росен Желязков.

Последвала размяна на реплики и с Митев, който го нарекъл "предател".

След това Василев и Митев се разминали на входа на пленарната зала зад гърба на служителката, която следи електронната система, която отчита гласуването. "Блъсна ме на влизане в залата с рамо, след което ми посегна, ръката му стигна почти до мен, но не ме удари", обясни Митев. Той допълни, че има двама свидетели, а случаят е отнесен до ръководството на Народното събрание.

Версията на Василев е малко по-различна.

"На път за тоалетната господин Митев ме удари с рамо и се наложи да му разроша леко перчема", каза той, като подчерта, че се преекспонира новината за бой.

"Искрен Митев се провикна, че предатели имат право само на един въпрос. На този човек никой не му обръща внимание. Той е свързван в НС само с глупости", разказа създателят на МЕЧ.

Депутатът не бе конкретен как точно е разрошил перчема на противника си, каза само "леко като платно на корабна мачта, но не сме го удряли, не е бит".

Честит Петльов ден на всички, явно Искрен Митев днес празнува особено активно, той е едно от най-известните петлета в НС, иронизира Василев спречкването.

"Той народът ще ги бие скоро, няма нужда Радостин Василев да бие. Не искам да комуникирам с него, той по всякакъв начин си търси изява", коментира той. Според него Митев "има психически отклонения най-вероятно". Когато тръгва на физическа саморазправа с мен, трябва да е готов, че перчемът му се вее доста агресивно в кулоарите

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Алекс

преди 3 месеца

Пак имитация и фалш.Кога депутати ще се сбият както си требва и някой ще ги снима?Искаме истински депутатски бой.

96

Анонимен

преди 3 месеца

Тези алчни младоци, тарикати и некадърници, са в парламента само за постове и пари, много пари. Вместо да се изявяват в полза на належащите проблеми в държавата, те се бият, обиждат и боричкат помежду си. Срам и позор!

95

Анонимен

преди 3 месеца

За бой, както и за любов, са нужни двама, най-малко.

fallback