Снимка: БГНЕС

Важно за мен е да имаме подкрепа в Народното събрание, която да съответства на целите, приоритетите и програмата, която изпълняваме. Това заяви пред журналисти министър-председателят Николай Денков, който откри учебната година в Националната природо- математическа гимназия в столицата.

"За момента има такава подкрепа, работи се по законодателната програма, така че ако това продължава така и успеем да свършим нашите задачи, не виждам причини за притеснение", заяви премиерът.

Още по темата
"Казал съм на министрите ми, че когато вземат важни решения трябва да ги обсъждат с мен. Никой не може да ги командва отвън, те са част от нашия Министерски съвет", допълни премиерът.

Николай Денков поздрави всички ученици, учители, родители за днешния първи учебен ден.

"Всички се вълнуваме на 15 септември. Това си е национален празник, без да е обявяван за такъв и той носи духа на българското“, посочи премиерът. „Затова поздравявам всички, не само защото съм учил тук, но и защото всеки, който се занимава с наука трябва да учи нещо ново всеки ден", каза министър-председателят.

Относно перото за образование в бюджета за следващата година Денков каза, че тази година е имало повече за образование, както и миналата и по-миналата година, както ще бъде и през следващата година.

Освен повишените заплати на учителите, има две нови програми, свързани с построяването на нови училищни корпуси и нови физкултурни салони. Това, което става постепенно е, че задвижваме цялата система със СТЕМ кабинетите, психолозите, дигиталната раница, учебните програми. Всичко това се развива, няма значение кой е министър, каза Николай Денков. (БТА, София Господинова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase