Снимка: БГНЕС

"Това становище е скандално. Мястото е символ на безстопанствеността на общината. Имотът е публична общинска собственост, който не е ограден и обезопасен. Всеки гражданин може да влезе. Няма и указателна табела, от която да става ясно, че влизането е забранено. В басейните има застояла с години вода, разхождат се бездомни кучета. Целта ни беше да покажем точно безстопанствеността на общината, която трябва да си загради и пази имота и съоръженията, които все още са останали", коментира Методи Байкушев относно обвиненията на община Благоевград, че с Кирил Петков са влезли незаконно в аквапарка в град.

Той казва, че двама служители на общинския Инспекторат са пристигнали по-късно на мястото и са ги снимали.  Не са им съставили акт за някакво нарушение.

След разваляне на концесионния договор с фирма за стопанисване на Аквапарка, той не работи и се руши. Кметът Илко Стоянов имаше намерение Общината да поеме дълг от над 17 млн. лв., за да се направи модерен атракцион и зона за отдих в парка "Бачиново".

Кандидат-кметът на ПП Методи Байкушев  бе сред най-яростните опоненти на кмета по въпроса за поемането на милионния дълг. В общината бе организирана подписка за провеждане на местен референдум по въпроса дали Общината да изтегли инвестиционен заем от над 17 милиона лева, за да построи нов аквапарк със спа център и да благоустрои крайградския парк "Бачиново".

За един месец бяха събрани над 12 хиляди подписа с искане за референдум, но проверка в ГРАО установи, че част от тях са недействителни и идеята за референдум пропадна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase