Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Събитие под наслов "Групова снимка пред МОЧА с чук в ръка" организира днес от 18 часа Светлозар Раянов - човекът, който пръв строши надписа пред монумента на окупатора заради фалшивото твърдение, че съветската армия е освободила България.

На 23-и февруари т. г. той счупи с чук надписа "На съветската армия освободителка от признателния български народ". По-късно от БСП-София възстановиха плочата, възхваляваща окупаторите от СССР, но фенове на футболен клуб "Левски" преди седмица отново я строшиха.

Светлозар Раянов е научен работник в областта на екологията, д-р на науките от Техническия университет в Дрезден.

В анонса за събитието тази вечер той уточнява, че чуковете са само за общата снимка, че не трябва да бъдат използвани и че участниците в акцията по никакъв начин не трябва да влизат в контакт с хората от палатковия лагер, който брани ПСА.

От "Левицата" и от БСП пък се срещнаха с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов по повод информациите, че в четвъртък се  "подготвят нови провокации и нападение над палатковия лагер и паметника на съветската армия".

Лидерът на БСП - София Иван Таков отбеляза, че разговорът с министър Калин Стоянов е бил конструктивен и политическите формации са получили търсените гаранции за опазване на реда. Той припомни, че паметникът неведнъж е ставал обект на героизирана вандалщина и изрази надежда, че подобни събития няма да се повторят.

Мая Манолова призова за сваляне на напрежението и посочи като виновни градските управленци. А подстрекателството към вандализъм идва именно от градската десница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар