Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Президентът на Украйна Володимир Зеленски спечели от визитата си у нас, но България загуби. Обществото ни се раздели отново на две и агресираха помежду си българските граждани. Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Президентът беше унижен, а правителството каза „хоп“ преди да скочи и се провали. Загубихме възможността да имаме втора ядрена централа, да имаме енергийна независимост, по-евтин ток за икономиката и домакинствата“, добави тя.

Oще по темата

По думите ѝ още преди срещата българският държавен глава е бил унижен със съобщението, че пристига президент на друга държава, а той не знае.

"Собственият му съветник казва, че премиерът принуди президента да се срещне със Зеленски“, заяви още Нинова.

Тя допълни, че държавният глава е изглеждал притеснен на срещата със Зеленски.

„Той няма една позиция по Украйна, има две – едната на „ястреб на войната“ и едната на „гълъб на мира“, в зависимост от аудиторията, пред която говори“, заяви още лидерът на БСП.

„България изнася оръжие за 54 държави, тези държави предоставят документ, че това оръжие за тях. Нито имаш право, нито имаш възможност да искаш от тези правителства да ти обясняват какво правят с тези оръжия“, заяви Корнелия Нинова.

По думите ѝ по време на правителството на Кирил Петков БСП е била гарантът, че България няма да изнася оръжие за Украйна и „не го направихме“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

373

До 401

преди 10 месеца

И това изглежда ти бърка дълбоко някъде там

372

леля Пена

преди 10 месеца

УНИЖЕНИЕ ЗАСЛИЖАВАШ И ТИ Г-ЖО ЛЪЖА,НАДЯВАМ СЕ ДА СИ ПОЛУЧИШ ЗАСЛУЖЕНОТО! ВИЕ С ВАШИТЕ ПАЖОВЕ ИЗГОВОРИХТЕ ДОСТА ЛЪЖИ.

371

АЗ

преди 10 месеца

Колкото и да плюете по Нинова, тя е напълно права в случая! И не толкова Радев беше унизен, колкото българската държава, сиреч народа ѝ! И дори и да не ви се вярва, в момента истинската и единствена опозиционна партия е точно БСП.

fallback