Снимка: архив, БГНЕС

Критиките към президента и този огън срещу президентската институция целят да отклонят вниманието на българската общественост към това какво е поело българското правителство като ангажимент към президента Зеленски по време на срещата, която беше закрита за медиите, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по темата
На изявленията в президентската институция медиите бяха поканени, докато при закрити врата се проведоха срещите с изпълнителната власт, уточни тя. По думите й различните мнения и позиции на министър-председателя и министъра на отбраната от вчера показват, че определено има желание да се скрие нещо от българската общественост.

„Единият говори за това, че ще дадем всичко на Украйна, с изключение на самолетите, а другият казва, че ние ще дадем това, което можем“, допълни вицепрезидентът. Според нея вчера министър-председателят е бил в ситуация да тълкува думите на собствения си министър, което оставя усещането, че има нещо скрито.

Илияна Йотова даде пример, че през месец май президентът Зеленски е бил на подобна обиколка в Западна Европа - Италия, Германия и Франция. Там той е отправил конкретни искания и е получил ясен отговор, но от България не е получил конкретен отговор, а ако го е получил, това е останало скрито за българската общественост, уточни Йотова.

Тя определи като сериозен сигнала, дошъл вчера от САЩ, за това, че засега Украйна не може да получи членство в НАТО в близка перспектива заради войната.

Във великотърновското село Балван вицепрезидентът беше гост на шестото издание на Празника на баницата.
(БТА, Марина Петрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase