fallback

Схема за източване на социалните фондове разкриха от Асоциацията на индустриалния капитал. Организациите са изчислили над 10 млн. лева злоупотреби с така наречената "френска безработица".

Според Асоциацията на индустриалния капитал този вариант на бюджета не насърчава трудовия принос, а "сивия сектор и леженето на дивана".
Oще по темата


Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев даде и пример със схема, която те са установили и действа по следния начин: Организирано се пътува до Франция за една седмица с автобус. Там хората се назначават на работа на минимална работна заплата в някоя компания, а след това се връщат обратно у нас и се регистрират като безработни, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Така получават 12 месеца по 1800 лева, почивайки си вкъщи, но източвайки социалните фондове", каза още Велев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

питам се

преди 10 месеца

до кога ще се източват пари -ОТ НЗОК,ФИРМИ,ХОРА НА ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА,ФИКТИВНИ ДЕЙНОСТИ И Т.Н.МНОГО ЖАЛКО ЗА ВСИЧКИ.КОЛКОТО И УСИЛИЯ ДА СЕ НАПРАВЯТ АКО ТОВА ЧУДО НЕ СЕ СПРЕ-ЗАКРИВАЙТЕ ДАРЖАВИЦАТА

28

Магелан

преди 10 месеца

Едно не мога да разбера.Гледам на очите си и не мога да повярвам До кога и какво трябва да се случи в тази държава за да се спре да се краде от омършявялия БГ. Народ с минимална пенсия от 500лв и минимална заплата 700лв.Ако тези всичките облечени с костюмчета разни полети и,псевдонознесмени и всякакви търтей който ме им омръзна да се изказват по телевизиите защо народа живее в мизерия,бяха във Франция нямаше да остане и една жива душа?Всичките на гилотината.

27

Анонимен

преди 10 месеца

Тоя очилат червен крадец,когато и да го ступа човек,пак ще е закъснял!Жалкото е,че на такива крадци вместо да им се търси наказателна отговорност им се дава трибуна!

fallback