Снимка: БГНЕС

„Няма политическа логика да се самосвали това правителство в резултат на това, че част от мнозинството, което го подкрепя, не е щастливо с политическото развитие. Струва ми се прекалено саморазрушително”. Това заяви социалният антрополог Харалан Александров в ефира на Нова Нюз.

По думите му очевидно истинската власт е в парламента, не е в изпълнителната власт.

Още по темата
„Проблемът е при г-н Денков, започвам да го харесвам. Той е един възпитан, дисциплиниран, най-важното - кротък човек, за разлика от многото буйстващи политици. Проблемът е в политическото ядро на „Продължаваме Промяната”, не е нито в „Демократична България”, нито в ГЕРБ и СДС. Те продължават да живеят с фантазията, че светът съществува, за да ги направи щастливи и че могат да си позволят да не се съобразяват с правилата и с волята на останалите. Трябва да приемат, че са зависими от другите”, каза Александров.

Според социолога Юлий Павлов проблемът е в това, че настоящото правителство не е нито коалиционно, нито на малцинството. „В много голяма степен то е правителство на малцинството, но с две изключения - Мария Габриел и Атанас Славов. То е правителство на много тясно малцинство – само на 36 депутати от ПП”, каза Павлов. Според него от ПП настояват в парламента да се държат като коалиционно мнозинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase