Снимка: БГНЕС

Депутатът от ПП-ДБ Александър Симидчиев заяви, че очаква една мръсна предизборна кампания. Според него е добре след изборите всички партии, които ще имат представители в парламента, да намерят общ език и цели.

"Това не значи да се оформи коалиция, а да имаме основни цели - стабилен бюджет, развиваща се икономика”, каза той пред БНТ.

Депутатът коментира и разследването на “Бивол”, както и твърденията, че са подправени документи на лидера на ПП Кирил Петков:

"Напоследък наблюдавам, че имаме постоянно повтаряне на едни твърдения, които не са доказани. Тези твърдения оформят общественото мнение, тоест всякакви такива неща, подхвърлени в общественото пространство, се правят с цели, които не са демократични. Със сигурност тези скандали са предназначени да увредят имиджа на една формация, която в последните 9-10 месеца направи доста положителни неща".

Като лекар, Александър Симидчиев не пропусна да направи коментар и по актуалната тема за коклюша и ситуацията с ваксините. От думите му става ясно, че не трябва да се говори за криза, тък като лекарите имат средства да повлияят на инфекциозното заболяване и чрез ваксина, и чрез антибиотици.

“Недостиг на ваксини при личните лекари няма, проблемът е в аптеките”, категоричен беше Симидчиев. "Има епидемично разпространение поради две причини. Едната е, че ваксината е направена да е максимално безопасна, което прави нейната ефикасност по-ниска".

Според него пикът на заразата в цяла Европа е свързан с противоепидемичните мерки срещу ковид. "Когато ние се дистанцирахме и носехме маски покрай ковид, популацията беше по-малко изложена и на коклюш, поради което общото ниво на имунитет леко намаля. Това, съчетано с един пик в съседните държави, неминуемо щеше да влезе при нас".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase