Снимка БГНЕС

Общ преглед
"Както знаете ние изработихме с ГЕРБ обща управленска и законодателна програма, което е и поводът за тази среща днес - да продължи с техни представители, с министъра на правосъдието днес сме също. През изминалите две седмици имаше десетина други срещи в другите министерства за управленската и законодателна програма, в която участват представители на ГЕРБ и представители на ПП-ДБ", заяви Бориславова преди очакваната среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Още по темата

На въпрос защо не се говори за коалиционно споразумение, Бориславова отвърна "Между двете сили няма доверие и то не може да се преодолее просто по този начин".

„В петък ясно заявихме, че плаващи мнозинства за съдебна реформа и за управленска и обща законодателна програма не са допустими и представляват нарушение на принципите, при които това правителство беше подкрепено и от двете групи“, добави Бориславова.

Тя подчерта, че страната има нужда от редовно правителство, но то трябва да има зад гърба си стабилно мнозинство и заяви, че в противен случай то става параван, а ПП-ДБ няма да позволят зад паравана да се крият плаващи мнозинства. 

„Най-критичното е да няма плаващи мнозинства, защото не може регулатори, които ще регулират обществените отношения в следващите 5-7 години или закони да се приемат с мнозинства на ДПС и “Възраждане”, каза още Бориславова.

Тя коментира и излезлия SMS до Десислава Атанасова, в който ставаше въпрос за "счупване на сглобката". Според нея той бил по повод на плаващото мнозинство, с което беше приет един антикорупционен законопроект и отхвърлен този на ПП-ДБ. Бориславова допълни, че не правило чест да се цитира лична кореспонденция, но след като била излязла - да се каже в какъв контекст.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар