Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че Скопие се държи нагло и арогантно. Според Каракачанов София трябва да излезе с ясна и категорична позиция. Бившият лидер на ВМРО нарече новият премиер на РСМ “не особено интелигентен политик”.

“Буквално при клетвата на президентката, тя не спомена конституционното име, не каза "Северна", а само Македония, което направи скандал с Гърция. Без България да е предизвиквала нещо, те започнаха да се карат и с България, заявявайки, че няма да спазват договора с България, че няма да спазят споразумението, което има Македония с ЕС, искат предоговаряне. Само че спрямо Гърция те се държат много меко”, допълни Каракачанов пред БНТ.

Бившият министър каза, че самият Мицкоски не харесва Преспанския договор, но е длъжен да спазва споразуменията. Риторично обаче попита защо спрямо България се държи брутално и нагло?

“Защото в Скопие политиците отдавна са разбрали, че последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална, българска принадлежност, политици, които са готови да предадат българските интереси в темата Македония. Политици, които се ръководят от чужди центрове, чужди посолства”, аргументира тезата си Каракачанов.

Той даде пример от преди две години, когато министър-председател беше Кирил Петков, който обясняваше на македонските политици и медии, че “ако трябва ще излъжеме нещо българския народ, но трябва да пуснеме Македония”. “За това нещо няма никакви последствия. Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България", каза още Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase