Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на критиките на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който по-рано днес предупреди, че няма как да продължи този парламент, ако ГЕРБ продължава с плаващите мнозинства като повод за това стана приемането на антикорупционния закон, внесен от ГЕРБ.

"Ясно на тях има беше казано - искате ли да направим коалиция, която носи гарантирано мнозинство, така работи демокрацията, те казаха - искаме само ГЕРБ да подкрепи правителството. Назначиха си министри, премиера, нарушиха всичко, дадохме им техния мандат, сега искат да ни лишат от правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър", скочи Борисов.

Още по темата
"Не знам какво е казал Петков, но така работи еднолична власт, същата която беше в служебното правителство на партията с 30 и няколко депутати, нашите са 69, нашите закони са по-добри и събират мнозинства, ние трябва да се откажем от тях така ли?", упрекна той.

Според него след като избирателите са казали, че тика редовно правителство, ГЕРБ е преглътнало егото си, за да го има.

"Българският народ искаше редовно правителство, ние подтиснахме цялото си его, което Кирил Петков не може или по точно Лена Бориславова не може, защото вчера пише СМС – ще счупим сглобката и т.н.. Аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките им", каза Борисов.

Той уточни, че Бориславова е изпратила СМС на този, на когото пише Иван Гешев.   

"ПП казаха искат правителство с нашия мандат, с наши министри и това направихме, да не си приемаме закон вчера... Умението да управляваш е да правиш мнозинства така, работи парламентарна република. Надали е било навремето любимото нещо с Реформаторски блок, после с  Патриотичния фронт... ПП как си осигуриха гласовете за правителство, ние само това поехме като ангажимент. С 60 и нещо депутати те искат да командват 240", каза още Борисов.

Той обвини ПП в чистка.

"Навсякъде ходят и подменят хора, върви чистка с поставянето на техни хора, цели фамилии искат да им се намерят място, кресла и столове. Какво на Асен Василев като власт не му е дадено? Данъчните служби - нямаме нито един човек, в Митниците, където също се сменят поголовно нямаме нито един човек, МВР имат и пак не им стига власт, искат тук в НС да оставим дежурни и да гласуват, а как да обясним на хората, които са гласували за ГЕРБ? Ние сме много големи за смокинов лист и като ни сложат отпред, те не се виждат, обаче на нас започва да ни свети отзад",
обвини лидерът на ГЕРБ.

"Да се сетят всеки кой каквото е говорил да успокоят топката, да си свършат работа, стига са назначавали хора", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase