Снимка: БГНЕС
fallback

"Ако ГЕРБ не искат да променим България, да спираме да го играем този мач!"

Oще по темата

Това каза пред БНР депутатът от ПГ на "ПП-ДБ" Йордан Иванов, заместник-председател на ДСБ и добави:

"Смятаме да убедим колегите от ГЕРБ, че в момента има исторически прозорец, за да променим държавата и да използваме съществуващата доскоро политическа криза като възможност за рязка промяна на това, което се случва в държавата".

Той добави, че думата коалиция се избягва от ПП-ДБ, защото е "фактологически невярна":

"Има ли значение как ще наричаме документ, който вече е подписан от представителя на ГЕРБ в Министерския съвет (Мария Габриел) и министър-председателя Николай Денков.  Всичко беше блокирано от ГЕРБ и това е в нарушение на споразумението, което самата г-жа Габриел е подписала. И всичко това стана само за една седмица. Затова ние казваме, че ПП-ДБ няма да бъдем параван да правят те каквото си искат в парламента, докато някой носи отговорността за управлението на държавата. ... Няма да позволим да сме параван за плаващи мнозинства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 11 месеца

Лена парапета /по паспорт Бориславова/, обезмисли парламентаризма?! Според нея, ПП,ДБ са се били "договорили", ГЕРБ винаги да натискат бутона "за", за всичко, което излезе от нефелното правителство ПП,ДБ, в което обсъждане не са участвали и нямат нито един министър, освен външния Габриел. Това го имаше при бай Тошо, каквото каже той/БКП, това ставаше.

23

Анонимен

преди 11 месеца

Плаващото мнозинство е нещо нормално за парламентаризма. Всяка партия подкрепя, или не подкрепя дадено решение на правителството. Това че някои партии са подкрепили даден проектозакон, не озночава, че имат една и съща програма и че са в коалиция. Но, плаваща позиция, каквото имат ПП,ДБ ги разобличава, като некоректни играчи, които искат да измамата първата политическа сила, с чиито гласове бе сформирано правителството им. ГЕРБ подкрепиха редовното правителство, но не и подкрепа за всичко.

22

Анонимен

преди 11 месеца

Ха,ха, ПП,ДБ искат да променят държавата, но по техния си начин. Сиреч, ГЕРБ-СДС само да гласуват "за"?! Къде го има това нещо? В демокрацията сигурно, не е. ГЕРБ никога не са се договаряли с ПП,ДБ, или обещавали, че ще гласуват със "за", за всяко предложение на ПП,ДБ.Това са измишльотините на мижавата адвокатка и любителка на парапети, Лена Бориславова.

fallback