Снимка: Bulgaria ON AIR

Вотът в Турция тази година премина при слаб интерес в сравнение с предходни кампании. В страната бяха разкрити най-много избирателни секции в чужбина - 166. Българите, живеещи в Турция, не образуваха опашки за гласуване, каквито сме виждали на предишни избори.
 
По неофициални данни над 46 400 души са отишли до урните, за да гласуват, съобщи специалният пратеник на Bulgaria ON AIR в Чорлу Теодора Георгиева. В Истанбул подадените гласове са над 13 500, а в Бурса - повече от 13 800.

В град Чорлу разкритите секции бяха 9. До струпване на хора не се стигна. В единия от кварталите, при 3 разкрити секции са гласували общо 900 души. За сравнение, на миналогодишните избори през април в една секция са гласували между 900 и 1000 души, каза репортерът ни в ефира на "България сутрин".

Много от българите, живеещи в Чорлу казват, че вече са се изморили от непрекъснати избори. Други казват, че вчера в Турция се провеждали кандидат-студентски изпити и те са били по-важни. Празникът Байрям също наближава и много хора вече празнуват.

Гласувалите пък изразиха надежда най-накрая България да има стабилен кабинет и по-добро бъдеще за хората. Над 90% от българските изселници в Турция са гласували за ДПС, сочат неокончателните данни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase