fallback

"Решението ни по отношение на вота за имунитета на Бойко Борисов не се е променило. Искахме да видим документите. Целта не е да вземем решение как ще гласуваме. То е взето. Целта на комисията е документите за "Барселонагейт" да излязат наяве. Има едни главни прокурори, които си затварят в буркани случаи, за да може да дойде зимата и да започнат да ги отварят - както направи и Гешев", заяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Михал Камбарев в студиото на "Денят ON AIR".

Той изтъкна, че целта е делото "Барселонагейт" да не може да бъде върнато на трупчета и да бъде затворено, а комисията да се запознае със случая и всичко това да стигне до хората.

"Видяхме и как г-н Сарафов беше назначен. Очаквам всичко. Борим се да няма изпращания на sms-и кой да бъде назначен и кой не, а да променим цялата система", посочи Камбарев.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът изтъкна, че с новия закон вече има две повдигнати обжалвания срещу дела към г-н Сарафов.

Според Камбарев, докато не се промени системата на избор - не могат да се очакват различни резултати. "Скоро очакваме да представим законопроекта за промяна на Конституцията. Не работим заедно с ДПС. Още няма заявка за подкрепа. Когато проектът е готов, ще разговаряме с всички. Пишат го хора от нашата група, които разбират от конституционно право. Намесени са и външни експерти", обяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Той изтъкна, че ако от ГЕРБ искат да управляват заедно с ДПС, "Продължаваме промяната - Демократична България" няма да играе "смокинов лист".

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Валери

преди 10 месеца

ДБ тотална загубиха доверието на избирателите. Говорят едно, а вършат съвсем друго.

20

Анонимен

преди 10 месеца

Абе я да не се правят, ясно е че ДБ са се разбрали с ДПС още преди да направят кабинета

19

Васил

преди 10 месеца

Христо Иванов на крака им ходи да се моли, пък сега друга песен запяха. Не може да ми се вярва изобщо на тези.

fallback