Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Споразумението с ПП-ДБ за съвместно управление с ротационен премиер не е коалиция, отсече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Не е коалиция. Ако е коалиция, аз и Кирил Петков ще сме премиери или министри. Аз го наричам отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии и със 100% еднакви програми", коментира той.

Oще по темата

"Поздравявам лидерите и на „Да, България”, и на партията на "Промяната"! Съветвам ги да не четат и да не гледат сайтове и телевизии, докато направят правителство. Защото тези, които биха казали нещо срещу такъв кабинет, работят за сриване на цялата политическа система”, заяви Борисов.

По думите му загърбването на егото, както направили самият той, Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов дава възможност да се преодолеят хаосът и кризата.

"Виждате, нашите съседи в Гърция. По същия избирателен закон, веднага го променят, следващите избори ще имат бонус за победителя и ще имат правителство, а ние продължаваме да се дрънкаме - машина ли е, четец ли е, хартия и машина ли е. Вместо да решим кардинално - първата партия получава 50 депутати бонус и управлява. Така е в Гърция, нали все обичаме да гледаме как е там“, каза Борисов.

"Аз много ясно казах, че преговорите се водят от Мария Габриел. Този, който ще е премиер и вицепремиер съответно - има девет месеца ротация, трябва да има самочувствието, знанията, уменията, авторитета да си проведе преговорите с акад. Денков за кабинет", посочи той.

"За всички вас е ясно, че две години хаос, мизерия, престъпност, контрабанда, миграция, инфлация, обедняване, нито ред по плана за възстановяване, без едно евро от чужбина, без инвестиции", коментира още Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

178

Господ

преди 11 месеца

Буци иска да е кат Фашиста Мицотакис , Ей *** нали немаше да има правителство ако не е 1я мандат а сега кво стана бе , от Козяк инструктираха Гешев да ти прави сечено и ти веднага се наведе и го Пое на промянаджиите сега скимтиш като вдовица за . Козяк се изхвърли хубаво на лицето и на другите слагачи какви беха Леля *** и Славчо гологлаво . Трагедия сте всички в резервата Копейката хубаво се гаври с вас . *** ше даде мандат на Мутри вън и Канадските лъжци.

177

Анонимен

преди 11 месеца

всичко е една лъжа в тази псевдо държава

176

Анонимен

преди 11 месеца

Бибитко ако се чуе какви ги говори ще умре от смех.

fallback