Кадър: bTV
fallback

„Остават ни около 20 дни до датата, когато приключва действието на удължителния закон за бюджета. След 10 юни няма да има действащ бюджет. Министърът на финансите неведнъж предупреждаваше за всички възможни последици. Ще става все по-трудно за държавата да обезпечава необходимите публични плащания“. Това заяви пред bTV проф. Александър Маринов, председател на стратегическия съвет на президента и съветник на служебния премиер.

Oще по темата
„Проблемите са системни, те не се свеждат до една или друга партия или политически ръководител. Просто системата дава вече накъсо, забила е. Виждаме всякакви възможни комбинации, всякакви опити и ходове, включително и нестандартни. Резултатът е по-зле отколкото планината, която се е напънала и родила мишка“, каза Маринов.

„Моето впечатление е, че никой не иска да управлява и да носи отговорност, защото наистина има рискове, защото взаимното доверие е отрицателно. Сметките са кой ще излезе лошият и кой ще бъде безотговорният”. По този начин Маринов коментира политическата ситуация у нас и възможността да отидем на шест избори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

bbb

преди 11 месеца

Съгласно Закона за публичните финанси, когато няма приет бюджет, действа старият, т.е. от 2022 г., като месечно се харчат по 1/12 от миналогодищния бюджет, до приемането на нов!

57

хахаха

преди 11 месеца

Ми явно късата клечка ще е за Муни, ама завалията нали искаше да си връща държавата, жив и здрав да е

56

az

преди 11 месеца

и като няма пари в бюджета, нещо което всички знаем, защо са тия напъни да се увеличават заплати на държавни служители( и на учители) , да се увеличават пенсии и МРЗ, да се правят някакви ненужни разходи и т.н. Ами айде почнете с реформата за държавните служители - щеше да махате 30% - или поне от работещите пенсионери почнете и то без някой да идва на тяхно место. Пък накрая може и да остане някой лев да си платим лихвите по кредитите, та поне да не взимате нови заеми.

fallback