ПП-ДБ окончателно отказа подкрепа на правителството на ГЕРБ. Ще има ли кабинет в рамките и на това Народно събрание?

"Ангажиментът, който приехме преди изборите е, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ-СДС. Не мисля, че някой остана изненадан от позицията ни. За Кирил Петков позицията на г-жа Габриел е била открита и дава възможност за разговор за втория мандат", заяви депутатът от ПП-ДБ доц. Васил Пандов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му избирателите на коалицията също нямат желание ПП-ДБ да подкрепи ГЕРБ-СДС по никакъв начин.

"Независимо от декларациите на личностите, които са на преден план, ние нямаме доверие в съдържанието. На този етап няма промяна в това, че предлагаме правителство на малцинството", отбеляза той.

Доц. Пандов е на мнение, че след представянето на законодателните приоритети и управленска програма е "напълно възможно коалицията ГЕРБ-СДС да промени позицията си и да подкрепи правителство на малцинството".

Според него през последната седмица се наблюдава преплитане на политическия живот и съдебната система.

"Във времето винаги сме защитавали идеята, че е редно главният прокурор да подаде оставка. Преди във ВСС не смятаха, че има основание за освобождаването на главния прокурор. Позицията им се е обърнала заради силите на задкулисието. Избирането му още в началото е било свързано с определени уговорки и обещания", припомни той пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Пандов смята, че от ПП-ДБ могат да гарантират, че независим човек ще седне на "стола" на главния прокурор, ако бъде постигната конституционна реформа.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase