Снимка: БГНЕС

С вторият мандат ще предложим правителство на малцинството, с управленска програма за 18 месеца. Ще търсим подкрепа за министри, без участие на хора от ГЕРБ. Един такъв кабинет има голям шанс да мине. Това е единствената алтернатива, за да не ходим на избори. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ПП/ДБ Стою Стоев.

По думите му от кого коалицията ПП/ДБ ще търси подкрепа ще се реши след връчването на втория мандат. Той бе категоричен, че концепцията няма да се промени, но не изключи кадрови промени в проектокабинета, предложен по-рано.

Народният представител изрази оптимизъм, че втория мандат може да се реализира, България да излезе от спиралата на изборите и да се върне по пътя на европейското развитие.

Още по темата
Стоев уточни, че решението да не се подкрепи първия мандат е взето единодушно.

Той коментира и темата за съдебната реформа. Според него е нужна не само съдебна, но и конституционна реформа. Депутатът подчерта, че за това обаче трябва работещо правителство. Визията ни, поне на хартия, се споделя и от други формации в НС, добави той.

Стоев посочи, че разрива между хората на най-високите постове в съдебната власт показват политическа зависимост. Предишните министри на правосъдието Янаки Стоилов и Надежда Йорданова, внесоха добре мотивирани искания за отстраняване на главния прокурор, които бяха отхвърлени. Сега една партия даде заявка и на следващия ден 6 прокурори от ВСС внесоха искане за отстраняване на Иван Гешев, поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase