Снимка: БГНЕС
fallback

Добре, че ГЕРБ и ПП се разбират и има общи рамки, в които влизат. Ротация на председателя на НС не е лоша идея, има страни в Европа с такава практика.

Oще по темата
В Швейцария обаче ротацията е една година, 3 месеца е твърде кратко време. Това показва, че ако има редовен кабинет, те не го виждат с дългосрочен кабинет. Денков би могъл да е премиер при втори мандат, той е консенсусна фигура за всички. Може да има стабилно правителство само с втория мандат и реформа на ГЕРБ. Това каза за Нова Нюз социологът доц. Алексей Пампоров.

По думите му предстои да видим дали двете партии ще договорят своя рамка за управление или ще има широко мнозинство. "БСП започва да изпада от политическата сцена, защото не може да предложи алтернатива. Те стават все по-незначителен фактор, едва ако ПП и ГЕРБ се договорят, те могат да стъпят на сцената. Нинова обаче продължава да привижда президента като големия враг. Лидерите на другите партии изгоряха в предизборната кампания, но БСП продължава да е партията на Нинова", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 1 година

Альошата Пампоров отначало беше едно скромно социологче в научен институт. После се усети, че за да го забележат, трябва да напише нещо голЕмо по тема, за която НПО-тата ще му кажат "Браво!" И съотвори нАучен труд, възхваляващ ромите. Та му потръгна в нАучната кариера. Сега на политолог ли се прави?

38

Анонимен

преди 1 година

Нали тоя неfeлник въведе зелените сертификати и тестването на децата в училище! И иска удължаване на учебната година и намаляване на ваканциите! Мерси, такъв 'академик' не искам.

37

Продължаваме Промяна

преди 1 година

Мин.председател с ресор "образование и култура" акад. Николай Денков! Чест и почитания! На България й трябва само академично развитие и скъсване пъпната връв с турската ориенталщина. Напред към Европа!

fallback