Финансистът Любомир Каримански коментира в студиото на Bulgaria ON AIR резултатите от срещите между работните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като посочи, че е важно да бъде гласуван проектобюджетът.

"Въпросът е кой каква политика ще осъществява.

Още по темата
Като че ли много бързо започнаха да се разбират. Странно как цялата съдебна реформа ще я създадат тези, които я искаха - ПП-ДБ, заедно с човека, когото арестуваха - Бойко Борисов. ПП и ДБ държаха много на прозрачността, защо сега не видяхме нищо от тази прозрачност", заяви Каримански пред Bulgaria ON AIR.

Според него, когато се споразумяват за десетки закони, които могат да внесат заедно, буди съмнения прилагането на тези закони, което трябва да стане от министерствата. Как точно ще бъде осъществено, от кое правителство, попита Каримански.

"Ако преди по-малко от седмица Борисов каза, че бюджетният дефицит ще бъде вероятно около 6-7%, в същото време чувахме от лидерите на ПП, че има как да направят така, че той да бъде до 3%. Как така имаме сериозни разминавания по бюджета в частта за дефицита?", каза още финансистът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase