Снимка: БГНЕС
fallback

Правната помощ трябва да стигне до всички нуждаещи се граждани. Това заяви служебният правосъден министър Крум Зарков по време на официална церемония по встъпване в длъжност на новото ръководство на Националното бюро за правна помощ (НБПП) днес, съобщиха от подопечното му ведомство.

Новото ръководство на бюрото е избрано с решение на Министерския съвет на 15 март 2023 г.

Зарков изтъкна, че дейността на НБПП трябва да е широко разпознаваема сред гражданите, така че хората, които имат нужда от правна помощ, да могат да се ползват от нея.

Той каза още, че са направени важни промени в Закона за правна помощ.

Oще по темата
"Правната помощ трябва да се разшири, както по отношение на страните с методи за разширяване на спорове извън съдебна зала, така и за отношенията на гражданите с администрацията, които стават все по-сложни и конфликтни", смята Крум Зарков.

Новоизбраният председател на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева посочи, че то е един от най-важните органи в страната, защото чрез него българската държава и адвокатура осъществяват достъпа до правосъдие на уязвимите групи.

Зам.-председателят на бюрото Лилия Симеонова увери, че ще работи за това НБПП да бъде все повече припознавано от обществото като институция за осигуряване и гарантиране на достъпа до правосъдие на всеки гражданин.

На церемонията присъстваха заместник-министрите на правосъдието Мария Павлова и Емил Дечев, зам.-омбудсманът и бивш председател на бюрото Елена Чернева, както и Вася Илиева - шеф на НБПП до 2012 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

Комунистически Зарков ще определя в демократична България назначен служебен Е питам аз има ли държава изобщо

8

Конституционен съд

преди 1 година

Законите са противоконституционни !!! Зарков да си скъса юридическата диплома !

7

Бай Петко

преди 1 година

Кацамунски е много активен напоследък. Пак се готви нещо.

fallback