fallback

Президентът Румен Радев издаде указ, с който свиква в сряда новите 240 депутати. Има ли надежда за кабинет?

"Не знам дали Страстната седмица е подходяща за свикване на 49-ото НС, надявам се работата да бъде спорна. Независимо кога и как е свикан, да формира работещо мнозинство, което поне на първо време да осигури предсказуемост", коментира политологът доц. Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той добави, че в настоящата ситуация се отделя твърде много внимание на президента.

"Има двупосочни спекулации - първата е, че президентът е информиран, че има съгласие за мнозинство и кабинет и бърз да го задейства, другото - точно обратното, чул е, че ще има мнозинство и бърза да го осуети като връчи сега мандата, за да попречи на преговорите", добави доц. Стойчев.

По думите му, ако има съгласие между няколко политически сили, те ще направят правителство.

Колегата му Юлий Павлов е убеден, че през лятото ще им нови избори.

"Правителство на малцинството е възможно, ако имаш 105 депутати и ти трябва малка подкрепа, със 70 е трудно да се прави правителство. Ако веднъж подкрепят правителство, няма как моментално да му гласуват вот на недоверие, ще изкара 6 месеца. Всякакви тънки сметки да има правителство силно намаляват, и вероятността не е повече от 20%", заяви Павлов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му и при вот през лятото нищо няма да се промени, дори и първите две партии да си разменят позициите.

Очаквайте видеото с целия разговор
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 година

Въпрос до Б.Б...А с тези 50лева като влезеш в магазина какво можеш да си купили човек. Инфлацията скочи не сс50процента а с150процента.Така че тези дето стоят в парламента да вземат са се замислят малко и за хората ,а не само за собствения си з...к.

20

ББ

преди 1 година

а костя с торбата с лъжите,какви алтернативи ви дава костя!рашите му купиха мини замък на варненското...демек ага...служете му...и вие откачихте и му служите..ама хляба скъп...Бог ви е дал животите като Свободни...цаните се за роби...няма такъв народ хора...евтини страхливци ви превърнаха комунистите и раша...ще горите в ада...децата ви ще се отричат от вас и ще ви презират,Анатема!!!Има Бог!!!...да убиваш жени и деца...е грях...служите на слугите на дявола толкова сте паднали...хора!

19

ББ

преди 1 година

Изборите са право на хората да изберат как да живеят,срещу 50 лв ограбени от животите им ченгета на кгб-дс да прогонват децата им от домовете им!Изборите са...Право.да заявиш как искаш да живееш!като руски роб...или като Свободен човек!!!

fallback