Снимка: БГНЕС

По-вероятно е да има нови предсрочни избори, но БСП ще направят усилия да реализират мандата, като ще разчитат на енергията и амбицията на своя лидер.

Още по темата
Това коментира за Радио Стара Загора политологът Първан Симеонов.

 По думите му след последните събития са намалели шансовете за успешен мандат на „Демократична България“, затова и държавният глава Румен Радев е предпочел да играе неутрален ход и "на сигурно" с решението си, каза още Първан Симеонов:
 
„Ако беше дал мандата на „Демократична България“ шансовете, разбира се щяха да са значително по-големи. Но струва ми се след последните ситуации с ДАНС, прокуратурата, NEXO и т.н.  шансовете значително намаляха. Радев изигра сигурен ход, ако го беше дал на ДБ щеше да прави политика, нещо което няма да е неочаквано най-накрая да направи, но той реши да не прави политика и пак да играе неутралния ход.  Освен това не е толкова лошо за „Демократична България“. Сега получават чудесния шанс да не е в техните ръце този горещ картоф.  Може би си всички са доволни с изключение на Корнелия Нинова, защото още един неуспешен за БСП мандат се превръща в политически фолклор“, каза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase