Снимка: БГНЕС

По-вероятният сценарий пред България е нови избори напролет. Такава прогноза в „Интервюто в Новините на NOVA” направи социологът от „Галъп Интернешънъл” Първан Симеонов.

„Въпросът за оръжията за Украйна е главно символен маркер. Опит на ГЕРБ да излезе от изолацията, много важен символен въпрос за „Демократична България” и ПП. Хартиената бюлетина - това е тяснопартиен интерес на няколко формации”, добави той.

„Всичките си правят кампания. Недай Боже да почнат с бюджета такива неща да правят, защото там е страшно. Бюджетният популизъм е страховито нещо. И по действията им, и по тематичните им мнозинства изглежда, че по-скоро правят кампания, отколкото да работят за страната”, каза още Симеонов.

От гледната му точка на политолог служебното правителство се справя. Добави обаче: „Най-опасното е да не вземе на хората да им хареса правителствата в България да се назначават, а не да се избират. Това ще означава, че политическата криза преминава в такава на демократичния модел”, смята той.

Според Симеонов партиите считат, че нови избори ще бъдат по-добре за тях. „Има възможност за съзряване, но не съм сигурен дали то няма да отнеме поне още едни избори”, завърши той.

Коментари Напиши коментар

35

Жебок

преди 2 месеца

Първане, Първане... Най-накрая получи съобщението, което ти пратих преди 2 месеца, с анализ как тия пък може и слеващите избори ще са ялови..... Бравус, значи!

34

Анонимен

преди 2 месеца

То вече ни харесва! И е факт, че назначаваните правителства в България работят по-добре. От царско време, от Бай Тошово, че и от днешно. Дори на Плевела правителствата не бяха лоши. Емпем ти демократичния модел, който за 30 години редовно ни спуска по едно голямо лай-о., дето в Брюксел му викат инсталация.

33

Айде стига реване..

преди 2 месеца

На пролет с песен---ЖИВОТА С ГЕРБ ЩЕ Е ЧУДЕСЕН!