Снимка: БГНЕС

"Това беше вот без експерименти, без авантюра. Всеки си припозна своята ниша", заяви пред Радио София изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

Първан Симеонов обяви, че слабата активност на електората на вота е била очаквана, защото този път няма нов проект, който да увлече гласоподавателите.

По думите на социолога нямаше вълна към някоя партия.

Още по темата
Намалели са гласовете от младите хора. Може би единствено ДПС "са ОК с резултата си". Почти всички други са разочаровани. От "Възраждане" са сред най-прогресиращите играчи. Удвояват гласовете си, но не са доволни. Може би част от тях наистина си вярваха, че са първа сила. От "Продължаваме промяната" казват сякаш миналия път ние бихме с малко, този път нас ни биха с малко.

"Не е точно така. Те губят около 140 хиляди гласа. Съдбата на ИТН е показателна какво може да се случи на ПП. Но е факт, че ПП е жива и здрава", коментира Симеонов.

Наличието на повече парламентарни актьори дава пространство за повече маневри. Ако има правителство, то ще е правителство на компромиси, изтъкна Първан Симеонов.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 месеца

Тоя *** няма ли да се избръсне ами ходи като някакъв амуджихидин?

6

Анонимен

преди 3 месеца

Ако е експертно с най фобрите хора от всички партии които мислят за България а не за партията си ще е най добре

5

Анонимен

преди 3 месеца

нормално, ако и сега не направят правителство на следващите избори ще е без мен, не защото не желая да гласувам а защото ще се отправя към терминал 2