Снимка: БГНЕС

"Очевидно е, че вървим с бързи крачки към трети мандат, но нека все пак изчакаме тази седмица".

Още по темата
Това обяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, попитана как вижда политическата ситуация в този ден.

Вицепрезидентът Йотова присъства на молебен по повод освобождението на София от Османско робство в митрополитския катедрален храм "Св. Неделя".

"Вчера аз слушах много внимателно номинираният акад. Денков, който сякаш още не е загубил надежда, така че нека да видим", посочи вицепрезидентът, цитиран от БТА.

Попитана коя партия трябва да получи третия мандат, тя отговори, че все още не е обсъждано, защото все още не е изчерпана процедурата с втория мандат.

"Може пък да стане чудо. Чудесата стават не само по Коледа, а и след Коледа, така че нека да видим как ще се развие и самата дискусия в парламента", каза вицепрезидентът.

По-рано днес в парламента номинираният за премиер от ПП акад. Николай Денков посочи, че изборът на ново правителство е най-важната задача за тази сесия на парламента.

"Всеки от нас по време на празниците е срещал десетки хора, които са го питали защо още не сме избрали правителство. Заради това от ПП предложихме декларация, която да определи целите пред нас водени от общата отговорност", заяви той.

От ГЕРБ пък поискаха ПП да предложи в НС състав на кабинет и структура на правителство още следващата седмица, а не да работи само с декларации.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase