Снимка: БГНЕС

Да изберем редово правителство е най-важното за тази сесия на парламента, обяви в декларация от името на ПГ на ПП Николай Денков.

"Всеки от нас по време на празниците е срещал десетки хора, които са го питали защо още не сме избрали правителство. Заради това от ПП предложихме декларация, която да определи целите пред нас водени от общата отговорност", посочи той.

Още по темата
Номинираният за премиер от ПП припомни, че в предложеното проекторешение са посочени четири основни приоритетни национални цели, които са - развитие на конкурентна иновативна икономика; гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото;постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие; намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

"Въпросът ми е с кой от тези приоритети не сте съгласни и с коя от дейностите за постигането им не сте съгласни", коментира Денков.

"Интересни бяха критиките, които се появиха вчера и днес. Лидер на ПГ каза, че това са техните приоритети, други казаха, че това е тяхната предизборна програма. Аргументи от този тип показват, че ние сме си свършили работата. Постарали сме се да обединим целите на всички формации и въпросът е можем ли да работим заедно и да ги постигнем", каза той.

Денков призова депутатите в петък, когато ще обсъждат декларацията да отговорят на следните въпроси: Съгласни ли са да се приеме декларацията и да се състави правителство и ако не са съгласни да кажат как си представят реализацията на третия мандат и да кажат ясно, че от началото на този парламент са работили за нови избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase