Снимка: БГНЕС
fallback

Заради липса на кворум се провали днешната извънредна общинска сесия, на която трябваше да се гласува отново дали Община Пловдив да приеме акциите на Варна в дружеството – собственик на Международния панаир – „Пълдин туринвест“, съобщи БНР.

Oще по темата

От заседанието отсъстваха съветниците от ГЕРБ и от БСП. Кметът Здравко Димитров призова да бъдат питани те самите: "Попитайте тях, имате им телефоните".

Пред сградата на градския парламент се събраха протестиращи граждани. "Въздържал се е равно на Гергов продал се!" - пише на техен плакат.

Протестиращите се опитват да спрат решението на общинските съветници. „Ние сме тук, за да се опитаме като граждани да спрем това безумие. За съжаление, днес сме много по-малко от общинските съветници. Въпреки че е работен ден, решихме, че ще бъдем тук, за да направим всичко възможно по силите ни” - казват протестиращите.

„Доведе ни битката за Панаира и в по-голяма степен за града ни. Управляващите решиха, че градът ни е на тезгяха и ще го подаряваме и продаваме. В случая ще обслужваме корпоративните интереси на Георги Гергов”, заявиха протестиращи срещу досегашното решение на мнозинството в общинския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 година

Искам имената на всички "съветници " от ГЕРБ. И да попитам: Бойко знае ли за решението ви да провалите сесията и да подарите панаира. Важно ми е, за да знам как да гласувам на идващите избори

9

Анонимен

преди 1 година

Всичко е законно само зависта се вихри комунизма свърши другарите от дай българия са забравили

8

Анонимен

преди 1 година

Тоя е типичен накрал се лъжец от бсп!

fallback